ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά τις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας που διεξήχθησαν στις 3/7/2021 και σύμφωνα με το καταστατικό της, συνεδρίασαν στις 17/7/2021 τα νεοεκλεγμένα μελη για σύσταση σε σώμα και μετά ψηφοφορία εξέλεξαν ομόφωνα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει ως εξής:

  • Κοσμάς Σαραφίδης, Πρόεδρος
  • Νικολέτα Ιακωβίδου, Αντιπρόεδρος
  • Γαβριήλ Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας
  • Ελευθερία Χατζηδάκη, Ταμίας
  • Γιώργος Παπαδόπουλος, Μέλος

 

Κοσμάς Σαραφίδης


Ο κ. Σαραφίδης Κοσμάς είναι Καθηγητής Παιδιατρικής-Νεογνολογίας του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ με «βαθμό λίαν καλώς 8». Το 1998 απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής και το 2000 αναγορεύτηκε Διδάκτορας του τμήματος της Ιατρικής του Α.Π.Θ με βαθμό «άριστα», με θέμα “Ανοσοπαρέμβαση στη νεογνική σηψαιμία”. Το 2000 απέκτησε τον τίτλο της εξειδίκευσης στην Εντατική Νοσηλεία Νεογνών.

Ο κ. Σαραφίδης παρουσιάζει μακροχρόνια Ιατρική προϋπηρεσία γενικότερα και ειδικότερα ως Νεογνολόγος (πάνω από 20 χρόνια), υπηρετώντας από το 2001 ως το σήμερα στην Α΄ Νεογνολογική Κλινική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών του Α.Π.Θ στο Ιπποκράτειο Γ.Π.Ν Θεσσαλονίκης, αρχικά ως Επιμελητής ΕΣΥ και από το 2005 ως σήμερα ως μέλος ΔΕΠ. Από το Σεπτέμβριο του 2019 ως σήμερα είναι Διευθυντής της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Α.Π.Θ.

Μετά από λήψη εκπαιδευτικής άδειας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετεκπαιδεύτηκε συνολικά για 12 μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως Επισκέπτης Νεογνολόγος στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του St Chistopher’s Hospital for Children και στο Τμήμα Φυσιολογίας του Αναπνευστικού της Ιατρικής σχολής του Temple University στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ο κ. Σαραφίδης έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 50 διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα Νεογνολογίας και Εντατικής νοσηλείας, περισσότερα από 40 διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και πάνω από 100 Ελληνικά συνέδρια – σεμινάρια – ημερίδες με ανακοινώσεις ή όχι. Συμμετείχε σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές σεμιναρίων, συνεδρίων και κλινικών φροντιστηρίων, προεδρία θεματικών συνεδριών, συντονισμό στρογγυλών τραπεζών και ομάδων εργασίας-workshops. Παράλληλα, υπήρξε κριτής εργασιών σε ελληνόφωνα και αγγλόφωνα περιοδικά. Επιπλέον, ο κ. Σαραφίδης συμμετείχε και συμμετέχει σε διάφορα όργανα διοίκησης του Ιατρικού τμήματος του ΑΠΘ

Διαθέτει σημαντική διδακτική εμπειρία καθώς συμμετέχει στην εκπαίδευση των 5ετών και 6ετών φοιτητών καθώς και των ειδικευόμενων παιδιάτρων και παιδιάτρων που εξειδικεύονται στη Νεογνολογία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια με 60 και 20 εισηγήσεις, αντίστοιχα στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Το ερευνητικό έργο του κ. Σαραφίδη είναι εκτενές και αναφέρεται αποκλειστικά στη Νεογνολογία. Μεταξύ άλλων την τελευταία 7ετία, το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη χρήση της «Μεταβολομικής» στη Νεογνολογία και αποτελεί βασικό μέλος ερευνητικής διατμηματικής ομάδας του Α.Π.Θ. που ασχολείται με τη μεταβολομική και πρωτεομική ανάλυση. Έχει συμμετάσχει ή συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών πολυκεντρικών μελετών.

Έχει δημοσιεύσει 70 πλήρεις δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά (PubMed) ενώ ο Δείκτης Hirsh (H-index) στο Google Scholar είναι 28. Για τις πλήρως δημοσιευμένες μελέτες υπάρχουν πάνω από 2000 βιβλιογραφικές αναφορές (Google Scholar).

Είναι παντρεμένος με την Αναισθησιολόγο-Εντατικολόγο Κουκιάσα Π. και έχει ένα γιο που είναι Αρχιτέκτονας και μια κόρη που είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Νικολέττα Μ. Ιακωβίδου


Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας
Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ
Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα
Διευθύντρια του ΜΠΣ «Αναζωογόνηση»

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ, εργάστηκε μετά την λήψη του πτυχίου της επί τριετία ως Research Fellow στο Πανεπιστήμιο McGill, Montreal, Canada σαν Υπότροφος του Juvenile Diabetes Foundation, New York σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική, στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία». Εξειδικεύτηκε στην Νεογνολογία στο St. Mary’s Hospital, Manchester, UK και στο  Jessop Hospital for Women, Sheffield, UK. Εργάστηκε ως Παιδίατρος-Νεογνολόγος σε ΜΕΝΝ του ιδιωτικού χώρου επί 4ετία και υπηρέτησε στην ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού» ως Ιατρός του ΕΣΥ επί 13ετία.

Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Επί του παρόντος κατέχει την βαθμίδα της Καθηγήτριας Παιδιατρικής-Νεογνολογίας και  από το 2016 διευθύνει την Νεογνολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο νοσοκομείο στην Αθήνα. Από το 2018 διευθύνει το Προγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Αναζωογόνηση». Διδάσκει προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής, μεταπτυχιακούς φοιτητές σε 7 Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΚΠΑ, ειδικευόμενους ιατρούς Παιδιατρικής και ειδικευόμενους ιατρούς Μαιευτικής- Γυναικολογίας. Εχει επιβλέψει πολλές Διδακτορικές Διατριβές και Διπλωματικές εργασίες. Είναι μέλος σε συντακτικές επιτροπές και κριτής διεθνών περιοδικών. Απο το 2009 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης έχει οργανώσει και είναι η Course Director του Νεογνικού Σεμιναρίου Ανάνηψης και μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει πέραν των 1500 υγιεινομικών (ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) που εμπλέκονται στην περιγεννητική φροντίδα του νεογνού. Εχει διδάξει επίσης ανάνηψη νεογνού, οργανώνοντας κλινικά φροντιστήρια σε διάφορα Ιατρικά και Νοσηλευτικά συνέδρια.

Εχει δημοσιεύσει πέραν των 140 ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων  σε διεθνή περιοδικά με κριτές και υψηλό δείκτη απήχησης, έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ελληνικό επιστημονικό τύπο και έχει προσκληθεί κατ’ επανάληψη σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια.

Γαβριήλ Δημητρίου


Ο κ. Δημητρίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ. Το 1990 απέκτησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής και εξειδικεύτηκε στην Νεογνολογία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου υπηρέτησε ως Ιατρός του ΕΣΥ επί 3ετία. Στη συνέχεια εργάστηκε επί 12ετία ως Clinical Research Fellow and Senior Registrat, Lecturer και L. Consultant στο Department of Child Health, NICU, στο King’s College Hospital του Λονδίνου. Στη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκπόνησε PhD στη λειτουργικότητα των αναπνευστικών μυών στα νεογνά και αναγορεύτηκε Διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής του King’s College / University of London. Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2004. Υπηρέτησε σε αυτή τη βαθμίδα από το 2005 έως το 2011 οπότε εξελέγη Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2013 ως σήμερα είναι Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, της Νεογνολογικής Κλινικής και Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η λειτουργία των πνευμόνων και των αναπνευστικών μυών στα νεογνά και παιδιά, η βελτιστοποίηση του μηχανικού αερισμού, οι νεογνικές λοιμώξεις, τα όψιμα πρόωρα νεογνά, τα IUGR νεογνά, οι γενετικοί παράγοντες που προδιαθέτουν σε αναπνευστικές νόσους στα νεογνά, οι περιγεννητικοί παράγοντες που προδιαθέτουν σε αλλεργικές ασθένειες στην παιδική ηλικία, η κυστική ίνωση, οι λοιμώξεις από RSV, η νοσηρότητα των νεογνών παχύσαρκων μητέρων και θέματα δημόσιας υγείας.

Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, είναι κριτής εργασιών σε  πολλά έγκριτα παιδιατρικά και νεογνικά περιοδικά και είναι μέλος εθνικών και ευρωπαϊκών παιδιατρικών και νεογνολογικών εταιρειών. Είναι αντιπρόεδρος του μεταπτυχιακού «Δημόσια Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διατέλεσε αντιπρόεδρος (2012-2014) και πρόεδρος (2014-2018) της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας και Ταμίας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Νεογνολογικών και Περιγεννητικών Εταιρειών (UENPS), (2014-2018). Είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος  στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεογνολογίας (ESN) και στο European Board of Neonatology (EBN). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 180 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές και υψηλό δείκτη απήχησης.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  • Τακτικά μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ειδικευόμενους Παιδιατρικής και εξειδικευόμενους Νεογνολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο τακτικά μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ιατρούς στα Guy’s, King’s College, St Thomas’ and St George’s Hospitals, London, UK.
  • Διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 60 Ελληνικά και 36 Διεθνή Συνέδρια/Σεμινάρια.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ: 182
  • ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ: Scopus 2280, Google Scholar 3590
  • h-index: Scopus 28, Google Scholar 34
  • ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (TEXTBOOKS): 220
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ EΛΛΗΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ: 7
  • ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ: 7
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ IMPACT FACTOR: 100
  • AΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: 150
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: 100
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ : 25
  • ΚΡΙΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 4 (UK, University of Western Australia, The Government of the Hong Kong)
  • REVIEWER ΤΗΣ “THE COCHRANE COLLABORATION- THE COCHRANE DATABASE OF SYSTEMATIC REVIEWS”: 1
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ: 20 (17 Διεθνείς )
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ: 30
  • ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 7
  • ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ : 11 (5 ολοκληρωμένες)
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΌΣ ΕΞΕΤΑΣΤΉΣ PHD (UNIVERSITY OF WESTERN AUSTRALIA) : 1

Ελευθερία Γ. Χατζηδάκη


MD, PhD, Eπίκουρη Καθηγήτρια Νεογνολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής & Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας  Νεογνών
Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Η κ Χατζηδάκη Ελευθερία  είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τον Απρίλιο του 1996 απέκτησε τον τίτλο την Παιδιατρικής Ειδικότητας. Τον Ιανουάριο του 1999, απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσης στην Εντατική Νοσηλεία Νεογνών. Τον Μάρτιο του 2004 ανακηρύχτηκε διδάκτορας και απέκτησε τίτλο διδακτορικού διπλώματος με Άριστα αφού εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ¨Επίπεδα Ιντερλευκίνης-6 σε πρόωρη ρήξη εμβρυϊκών υμένων. Συσχέτιση με έκβαση της κύησης¨. Υπηρετεί στη Νεογνολογική Κλινική και ΜΕΝ Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, από 1996 μέχρι και σήμερα,  αρχικά σαν επιμελήτρια Β΄, από τον Απρίλιο του 2006 σαν επιμελήτρια Α΄, από το Μάρτιο του 2012 έως 14.09.2018 σαν Διευθύντρια ΕΣΥ, από 14.09.2018 μέχρι και σήμερα σαν Επίκουρη Καθηγήτρια Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από το Δεκέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύντρια της Κλινικής. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Είναι μέλος 11 επιστημονικών εταιρειών, μέλος της συντακτικής επιτροπής σε ένα περιοδικό και κριτής εργασιών σε 9 περιοδικά. Το ερευνητικό έργο της έργο αναφέρεται αποκλειστικά στη Νεογνολογία και επικεντρώνεται στις λοιμώξεις, στο αναπνευστικό, στη διατροφή, στην περιβαλλοντική έκθεση, στις συνέπειες της προωρότητας  και στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Έχει 56 δημοσιεύσεις στη Διεθνή Βιβλιογραφία σε περιοδικά με κριτές με 1422 αναφορές (citations) με h index 16 και 39 στην Ελληνική, 66 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και 190 σε ελληνικά.  Συμμετείχε και συμμετέχει ως κύρια ερευνήτρια ή συν-ερευνήτρια σε 17 ερευνητικά προγράμματα και πολυκεντρικές κλινικές μελέτες. Έχει δώσει 75 διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες Ελληνικά και Διεθνή και σε 7 επιστημονικές εκδηλώσεις για το κοινό. Συμμετείχε ως πρόεδρος σε 36 συνέδρια και ημερίδες, στην Οργανωτική Επιτροπή σε 33 και στην Επιστημονική Επιτροπή σε 15.

Συμμετέχει ενεργά στην προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών καθώς επίσης και σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα.  Είναι επιβλέπουσα σε 2 διδακτορικές διατριβές και σε 3 διπλωματικές εργασίες, και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής σε 5 διδακτορικές διατριβές και 7 διπλωματικές εργασίες.  Συμμετέχει σε Διοικητικά όργανα και Επιτροπές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καθώς επίσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Γεώργιος Παπαδόπουλος


Παιδίατρος - Νεογνολόγος, Μ.D.,cPhD Επιμελητής Α Ε.Σ.Υ. Νεογνολογικό Τμήμα και Μ.Ε.Ν.Ν. Νοσοκομείο Αλεξάνδρα ,Αθήνα

O κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στο Τάγμα Πεζοναυτών, Χαλκίδας και ως Εσωτερικός Βοηθός στη Γ’ Παθολογική Κλινική στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ) και την Υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού όπου αποσπάστηκε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική αρχικά στο Γ.Ν.Καρδίτσας και Γ.Ν.Κορίνθου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην Α’ Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού. Τον Ιούλιο του 2007 απέκτησε τον τίτλο της Παιδιατρικής Ειδικότητας. Στο μεσοδιάστημα της Ειδικότητας μετεκπαιδεύτηκε ως Exchange Research Scholar Fellow στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α από τον Μάρτιο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2001 στο MCP Hahnemann University – St.Christopher’s Hospital for Children στο Neonatal Perinatal Research Laboratory of the Department of Pediatrics με αντικείμενο έρευνας “Investigate mechanisms of cerebral damage research,”(subject /field code:4495) Director of the Dt, Prof. Maria Delivoria- Papadopoulos. Τον Μάιο του 2002 στα πλαίσια rotation συμμετείχε στις δραστηριότητες της ίδιας κλινικής στο N.I.C.U. MCP Hahnemann University, στα grand rounds σε παρουσιάσεις περιστατικών και συζητήσεις για πολύ χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά με ενδοκοιλιακή αιμορραγία, σε υψίσυχνο μηχανικό αερισμό, με υποξαιμική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια  και βρογχοπνευμονική δυσπλασία.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξειδικεύθηκε στο Νεογνολογικό Τμήμα και Μ.Ε.Ν.Ν. του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και απέκτησε τον τίτλο της εξειδίκευσης στην Εντατική Νοσηλεία Νεογνών τον Ιούλιο του 2014.
Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με θέμα ¨Συσχέτιση Γενετικών και Επιγενετικών Δεικτών για τον Αντικειμενικό Υπολογισμό  της Επίδρασης του Στρες στο νεογνό  Ανάπτυξη Μοντέλου για Προσδιορισμό Ατομικού Μελλοντικού Κινδύνου.”, Eπιβλέπων Καθηγητής Π. Δρακάκης (καθ. Μαιευτικής -Γυναικολογίας Διευθυντής Γ  Μ/Γ Κλινικής Ιατρικης Σχολής ΕΚΠΑ Νοσοκομείο Αττικόν).
Υπηρέτησε στη Νεογνολογική Κλινική και Μ.Ε.Ν.Ν. του Νοσοσκομείου Αλεξάνδρα από τον Φεβρουάριο του  2011 αρχικά ως επικουρικός Επιμελητής Β’ και από τον Ιανουάριο του 2017 ως Επιμελητής Α Ε.Σ.Υ. θέση που κατέχει ως σήμερα.

Είναι γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Είναι μέλος  της AAP από τον Σεπτέμβριο του 2007, και του European Society of Clinical Investigator από το 2005, και μέλος 8 επιστημονικών ιατρικών εταιρειών. Το ερευνητικό του έργο αναφέρεται αποκλειστικά στη Νεογνολογία και ειδικότερα στην ενδομήτρια υπολειπόμενη ανάπτυξη, τη γενετική και στους επιγενετικούς μηχανισμούς και στις συνέπειες της προωρότητας.
Μετεκπαιδεύτηκε το 2019  επί εννεαμήνου με εκπαιδευτική άδεια στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο υπό τη Διεύθυνση της Καθ. Ελ. Φρυσίρας στο Ιατρείο Κλινικής Γενετικής για τον τρόπο εξέτασης παιδιών στην δυσμορφολογία, στα γενετικά σύνδρομα και στα γενετικά νοσήματα (καρδιολογικά, νευρολογικά, αιματολογικά κ.α.).
Μετεκπαίδευση το 2021 στη παιδιατρική διατροφή μέσα από υβριδικό  εκπαιδευτικό μεταπτυχιακό  πρόγραμμα του Boston University School of Medicine(Post Graduate Program in Pediatric Nutrition)

Έχει 10 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και αρκετές ανακοινώσεις σε Ελληνικά συνέδρια και ημερίδες. Η δημοσίευση που συμμετείχε στο διεθνές περιοδικό Mediators of Inflamation το 2007 με τίτλο «The impact of intrauterine growth restriction on perinatal plasma monocyte chemotactic protein MCP-1 concentrations», ανακοινώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Παιδιατρικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη Europediatrics Instabul 14-17 Ιουνίου 2008 και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσης. Συμμετείχε και συμμετέχει ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα και πολυκεντρικές κλινικές μελέτες .Ο κ. Παπαδόπουλος έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 250 Ελληνικά μετεκπαιδευτικά συνέδρια και σεμινάρια και περισσότερα από 40 διεθνή συνέδρια.
Συμμετείχε ως ομιλητής στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα  του Νεογνολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα από το 2006 και τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος. Συμμετείχε ως πρόεδρος σε 5 συνέδρια και ημερίδες και σε 3 στην οργανωτική επιτροπή και στην επιστημονική επιτροπή. Έχει δώσει 10 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Ελληνικά Συνέδρια/Σεμινάρια έχει συμμετάσχει ως σχολιαστής σε διεθνές συνέδριο και σε 3 εκδηλώσεις για το κοινό.

Συμμετέχει ενεργά στην προπτυχιακή εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση των ειδικευομένων και εξειδικευομένων ιατρών της Νεογνολογικής κλινικής.
Συμμετέχει στα Διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα ως αναπληρωματικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου  και πρόσφατα εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής .
Οι γονείς του υπήρξαν παιδίατροι και εξάσκησαν την Ιατρική στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας με έδρα την Καλλιθέα .

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Θεοδωρά Αν. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Τομέας Πολεοδομίας Ε.Μ.Π. και πατέρας της Κωνσταντίνας τελειόφοιτη Λυκείου και του Κωνσταντίνου-Ελευθέριου τελειόφοιτου Γυμνασίου .